Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης βρίσκεται στη θλιβερή θέση να αναγγείλει τον θάνατο του Αντιπροέδρου του Ροδόλφου Μορώνη.

Τα μέλη της Ολομέλειας καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους και τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του.

Ο Αντιπρόεδρος Ε.Σ.Ρ. Ροδόλφος Μορώνης κατά την ομιλία του στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Ευρωπαϊκό Οπτικοακουστικό Παρατηρητήριο, το Ε.Σ.Ρ. και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στις 25/9/2018 με θέμα: «Διαδικασίες αδειοδότησης στο νέο οπτικοακουστικό περιβάλλον».

Ο Πρόεδρος Ε.Σ.Ρ. Αθανάσιος Κουτρομάνος (στα αριστερά), ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης (στο μέσον) και ο Αντιπρόεδρος Ε.Σ.Ρ. Ροδόλφος Μορώνης (στα δεξιά) κατά την επίδοση της ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων του Ε.Σ.Ρ. για το 2017 στις 13/9/2018.

 

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του αντιπροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ροδόλφου Μορώνη

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ροδόλφου Μορώνη – Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τον θάνατο του Ροδόλφου Μορώνη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει ότι «έφυγε» σήμερα ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Ξενοφώντας-Ροδόλφος Μορώνης.

 

Video από το αφιέρωμα της Ε.Ρ.Τ. στον Αντιπρόεδρο Ε.Σ.Ρ. στις 4/6/2019 (από την ιστοσελίδα της Ε.Ρ.Τ. Web TV https://webtv.ert.gr/)

Video από τη συζήτηση και την ακρόαση Προέδρου και Αντιπροέδρου Ε.Σ.Ρ. για την ετήσια έκθεση πεπραγμένων του Ε.Σ.Ρ. για το 2017 στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων στις 6/3/2019 (από την ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων https://www.hellenicparliament.gr).

 

 


 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην προδικτατορική «Μεσημβρινή», στα «Σημερινά» ως κριτικός κινηματογράφου, «Τα Νέα» ως υπεύθυνος εξωτερικών ειδήσεων και την “Βραδυνή” ως σχολιογράφος και πολιτικός συντάκτης. Έχει μεταφράσει θέατρο και ποίηση.

Με την τηλεόραση ασχολήθηκε από το 1975. Διετέλεσε συντονιστής ειδήσεων της Eurovision και κατά καιρούς είχε την ευθύνη και την παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών (“Τώρα με την Ευρώπη”, “Τριάντα λεπτά στον Κόσμο” κ.α.).

Τον Ιούνιο του 1989 ορίσθηκε γενικός διευθυντής της ΕΤ-1, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 1990.

Διετέλεσε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ (20.05.2014 – 11.09.2014).
Οργάνωσε και διηύθυνε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς (Antenna, Cool FM, Seven X). Δίδαξε «τηλεοπτική δημοσιογραφία» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1995-2000).

Διετέλεσε μέλος επιτροπής «πέντε ειδικών» της EBU για τη σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας για τη δημιουργία πανευρωπαϊκού τηλεοπτικού προγράμματος μέσω δορυφόρου και υπεύθυνος προγράμματος κατά τις δοκιμαστικές εκπομπές που ακολούθησαν (Olympus).

Ακόμη διετέλεσε πρόεδρος του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων – ΙΟΜ (2005 – 2011) και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Οπτικοακουστικών Μέσων (2010).

Ορίσθηκε υπηρεσιακός υπουργός τύπου (Αύγουστος 2007) και υπουργός παρά τη Πρωθυπουργώ – κυβερνητικός εκπρόσωπος (Αύγουστος 2015).

Διετέλεσε διευθυντής του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (1991-1993) και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (2002-2005), από δε τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι και σήμερα έχει υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.