Πραγματοποιήθηκε στα  Τίρανα,  στις 6 Iουνίου 2018  Διμερής Συνάντηση μεταξύ των Ραδιοτηλεοπτικών Αρχών της Ελλάδας (ΕΣΡ)  και της Αλβανίας (ΑΜΑ), κατόπιν προσκλήσεως της Αλβανικής Αρχής, η οποία έλαβε χώρα στα γραφεία της.

Στην Συνάντηση συμμετείχαν:
Από την  πλευρά του ΕΣΡ, ο καθηγητής κ. Γεώργιος Πλειός, μέλος του ΕΣΡ,  καθώς και η ειδική επιστήμονας – νομικός του ΕΣΡ, κα Θεοδώρα Παπαδάκη.
Από την πλευρά της ΑΜΑ, ο  κ. Gentian Sala,  πρόεδρος της Αρχής, η κα Vera Muco,  γενική διευθύντρια και ο κ. Arben Muka,  διευθυντής προγράμματος.

 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, αντηλλάγησαν πληροφορίες για την δομή, την οργάνωση των δύο Αρχών, τον τρόπο λειτουργίας και αντιμετώπισης των διαφόρων θεμάτων.
Εκτενής αναφορά έγινε στις αρμοδιότητες κάθε Αρχής και στην έκταση ελέγχων τους. Δεσμεύτηκαν,  επίσης  και οι δύο πλευρές ότι θα προβούν στην σύνταξη, προς υπογραφή,  Μνημονίου Συνεργασίας και ανταλλαγής χρήσιμων πληροφοριών και  εμπειριών στους τομείς δράσης τους.

Οι προαναφερόμενοι  εκπρόσωποι του ΕΣΡ ευχαρίστησαν, τέλος,  θερμά τους εκπροσώπους της Αλβανικής Αρχής (ΑΜΑ), για την πολύ ζεστή φιλοξενία τους και επιφυλάχθηκαν  να την ανταποδώσουν στην Ελλάδα.